dopis absoloventkám

04.11.2021 11:39
   

Milé absolventky CDI, CDI a SDM,

je vás už docela velká řádka za těch téměř 30 let existence našeho domova – internátu. A tak nás napadlo (také v rámci příprav na 30. výročí naší existence v roce 2023), že bychom vám zasílaly informační newsletter, abychom mohly být v kontaktu. Pokud byste ovšem o tuto formu nestály, prosím, nebojte se nám to dát vědět.

Co se v tomto roce zatím událo? V první polovině roku nás citelně zasáhla vlna covidu, mohly tu prakticky být na určitý čas pouze studentky medicíny a farmacie v době své praxe. Dům opravdu zesmutněl, protože v něm chybělo radostné ševelení studentek.

Od září nás těší, že téměř po dvou letech lockdownu mladí mohou opět studovat prezenčně, setkávat se, navazovat vztahy a dělat nové zkušenosti. K tomu se snažíme zde vytvořit přívětivé prostředí „domova“, podařilo se nám obnovit část vybavení a výzdoby, protože věříme, že pro mladou dívku je krása důležitým prvkem života. V současnosti zde bydlí padesát tři studentek, především z veterinární školy a z BiGy. Také tu máme zastoupeny vysokoškolské obory pedagogické, farmaceutické, medicínské aj.

Od začátku školního roku se povedlo uskutečnit několik pěkných setkání: palačinkové večírky s možností vytvořit dle osobní kreativity vlastní palačinku a více se poznat, vzpomínkový večer za naše zemřelé. Uvědomily jsem si, že už i mezi vámi absoloventkami jsou tři zemřelé bývalé studentky: Lucie J., Jana M. a Irena P. (možná jsou i jiné, o kterých jen nevíme). Také jsme obnovily projekt Adopce na dálku, máme společně adoptovanou indickou holčičku Jasminu. Jeden večer projel našim domovem „ČD minibar“, který nabízel za malý příspěvek námi upečené sladkosti, či drobné výrobky. Máme radost, že dívky jsou pro tyto aktivity otevřené.

Nabízíme také možnost placené brigády formou úklidu v našem domově, což slouží jak posílení příslušnosti a možnosti spoluvytvářet pěkné prostředí, tak možnosti výdělku a posílení praktických dovedností.

Nedávno nás nemile zaskočil krach Bohemia Energy, který byl naším dodavatelem (jako se to stalo možná také mnoha vašim rodinám). Pokud byste měli možnost nám pomoci překlenout toto období jakoukoliv formou příspěvku, uvítáme to. Nabízíme také možnost potvrzení o daru.

Přikládáme několik fotografíí, které mohou dotvořit pěknou atmosféru, kterou zde můžeme prožívat.

Rády bychom uspořádaly v následujících třech letech nějakou formou setkání vás všech i s vychovatelkami. Snažíme se postupně aktualizovat adresář absoloventek, ne na všechny ale máme aktuální mailovou adresu, tak pokud někoho znáte, prosím, pošlete mu tento dopis.

Jinak vás zde rády přivítáme, také se můžete ozvat na mobil SDM 731 625 923 a můžeme zavzpomínat na roky prožité zde a sdílet se o tom, jak se vám daří. Nabízíme také možnost se z vás modlit, či mít na vaše úmysly mši svatou v naší kapli, pokud byste o to stály.

Těšíme se na nějakou formu setkání s vámi.

za SDM

Jana Svobodová